Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Żółtka rozdzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier i cukier puder cały czas ubijając. Rozmącone widelcem żółtka dodajemy powoli do białek. Mieszamy drewnianą łyżką. Przesianą mąkę, budyń i proszek do pieczenia dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 45 min. Gotowy i ostudzony biszkopt kroimy na 3 części, które przekładamy masą porzeczkową.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    brawo, takie swoje własne wypieki bardziej cieszą
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pozostaje życzyć stu lat razem :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    pomysłowa dekoracja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    te ludziki (teść i teściowa) wyszli trochę śmiesznie, ale za to jaki był ubaw :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    po prostu słodka niespodzianka dla teściów..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !