Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki krem waniliowy do tortów i ciast

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krem waniliowy Gellwe 2 opakowania
mleko 3,5 szklanki
masło 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki krem waniliowy do tortów i ciast

Kroki postępowania

1
Mleko wlewamy do wysokiego naczynia. Dodajemy 2 paczki kremu waniliowego Gellwe. Miksujemy. Najpierw na najniższych obrotach, potem przez ok. 2 minuty na najwyższych do czasu uzyskania gęstej masy.
Krok 1 - Szybki krem waniliowy do tortów i ciast foto
2
W drugim naczyniu ucieramy masło, które musi mieć temperaturę pokojową. Ja ucieram masło mikserem do czasu uzyskania puszystej masy.
Krok 2 - Szybki krem waniliowy do tortów i ciast foto
3
Utarte, puszyste masło dodajemy do kremu i całość miksujemy do czasu połączenia i uzyskania jednolitej masy. Krem dzięki masłu nie będzie się rozchodził.
Krok 3 - Szybki krem waniliowy do tortów i ciast foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jola67
Jola67 15.12.2012 19:52
co to jest?!
SmacznaPyza 15.12.2012 19:44
przepis na krem z torebki - super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak