Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z otrębami i solą (jeżeli chcemy słodki spód dodajemy cukier a jeżeli chodzi nam o wytrawna tartę pomijamy ten skłądnik), dodajemy schłodzone posiekane masło, wbijamy jajko i szybko zagniatamy jednolite ciasto a następnie wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C.

Natłuszczoną formę do pieczenia wykładamy równomierną warstwą ciasta. Można ją przed pieczeniem wstawić jeszce na 10 minut do lodówki. Na ciasto kładziemy papier do pieczenia i wysypyjemy suche fasolki lub groch ( by ciasto zbytnio nie urosło podczas pieczenia) i pieczemy przez 12 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu usuwamy fasolki i papier

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawy smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !