Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarna babka z jabłkkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
jaja 4 sztuki
olej 0,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
cynamon Prymat 2 łyżki
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opankwanie
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
jabłko kwaśne 5 kilka szt. (pokrojone w kostkę)

Przepis i sposób przygotowania na: Czarna babka z jabłkkami

1. Oddzielić białka od żółtek
2. Wszystkie składniki + żółtka wymieszać w dużym naczyniu
3. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta, lekko przemieszać
4. Piec 40 min w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 16.08.2010 09:13
Polecam, zawsze się udaje:)
IlonaAlbertos 14.08.2010 19:57
Muszę wypróbować ten przepis, zaciekawiła mnie nazwa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak