Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, obrać z mundurków, zetrzeć do miski na tarce o grubych oczkach. Następnie z cebuli usunąć skórkę, zetrzeć ją do miski z ziemniakami na tarce także o grubych oczkach. Dodać mąkę oraz jajko. Posolić i popieprzyć. Wymieszać. Następnie natkę pietruszki pokroić drobno. Wmieszać do ciasta na placki ziemniaczane. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z mlekiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    lubię placuszki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne, zawsze to cos innego
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    fajne z pietruszką
  • 1
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Uwielbiam plince (bo tak się u mnie nazywają) ale z pietruszką jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !