Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
pomidory 4 sztuki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
bulion warzywny 2 kostki
ryż 3-4 łyżki
chleb czerstwy 3-4 kromki
oliwa 4 łyżki
śmietana 3 łyżki
natka pietruszki do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

1. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Zarumienić na oliwie.

2. Cebulkę obrać i posiekać, dodać do czosnku.

3. Paprykę pokroić na kawałki i wrzucić do czosnku i cebulki. Całość smażyć 3-4 minuty.

4. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Dodać do całości. Wsypać ryż. Dusić pod przykrywką do miękkości ok 20-25minut. Ostudzić i zmiksować.

5.Zalać litrem wrzątku, dodać kostki bulionu warzywnego i doprawić. Zupkę gotować jeszcze przez 10-15minut.

6. Czerstwy chleb pokroić n kawałki lub połamać. Rozsypać na blaszce i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 5-7minut aż chlebek się zarumieni.

7. Zupę przyprawić śmietaną i porozlewać do talerzy. Dodać grzanki i posiekaną natkę pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.05.2013 12:02
świetny przepis
Bernadeta 05.02.2013 08:04
fajna zupka
barbara11561 14.11.2012 11:49
wyobrażam sobie ten smak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak