Pogotowie kulinarne Michela Morana

Sposób przygotowania

1. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Zarumienić na oliwie.

2. Cebulkę obrać i posiekać, dodać do czosnku.

3. Paprykę pokroić na kawałki i wrzucić do czosnku i cebulki. Całość smażyć 3-4 minuty.

4. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Dodać do całości. Wsypać ryż. Dusić pod przykrywką do miękkości ok 20-25minut. Ostudzić i zmiksować.

5.Zalać litrem wrzątku, dodać kostki bulionu warzywnego i doprawić. Zupkę gotować jeszcze przez 10-15minut.

6. Czerstwy chleb pokroić n kawałki lub połamać. Rozsypać na blaszce i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 5-7minut aż chlebek się zarumieni.

7. Zupę przyprawić śmietaną i porozlewać do talerzy. Dodać grzanki i posiekaną natkę pietruszki.

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !