Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z grzybami i makaronem orzo

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500g
grzyby suszone 1/2 słoika 1l
jajko
makaron Orzo 2/3 szlkanki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
ziele angielskie 4-5 szt
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z grzybami i makaronem orzo

Grzyby suszone moczymy w wodzie (najlepiej całą noc) a następnie gotujemy w tej samej wodzie (trzeba ją osolić) aż zmiękną.

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem , wyrabiamy, formujemy małe pulpeciki i smażymy na oliwie.

Do usmażonych pulpecików dodajemy obgotowane grzyby razem z wodą w której się gotowały, ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz oraz makaron orzo i gotujemy na wolnym ogniu ciągle mieszając do momentu aż makaron będzie mięki.Jeżeli jest taka potrzeba należy uzupełniać płyn (woda lub bulion).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 22.01.2014 08:41
pyszniutkie!!!!
everything 08.02.2012 10:01
fajnie brzmi i wygląda
Olaa 03.02.2012 15:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak