Sposób przygotowania

Grzyby suszone moczymy w wodzie (najlepiej całą noc) a następnie gotujemy w tej samej wodzie (trzeba ją osolić) aż zmiękną.

Mięso mielone mieszamy z jajkiem, solą i pieprzem , wyrabiamy, formujemy małe pulpeciki i smażymy na oliwie.

Do usmażonych pulpecików dodajemy obgotowane grzyby razem z wodą w której się gotowały, ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz oraz makaron orzo i gotujemy na wolnym ogniu ciągle mieszając do momentu aż makaron będzie mięki.Jeżeli jest taka potrzeba należy uzupełniać płyn (woda lub bulion).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    fajnie brzmi i wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszniutkie!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !