Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawna wiśniówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1,5 kg
cukier 20 dag
spirytus 0,5 litra 95%
wódka 0,5 litra 40%

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawna wiśniówka

1. Wiśnie wsypać do słoja, dodać cukier i zalać spirytusem. Odstawić na 6-7 tygodni.

2.Nalewkę zlać do innego naczynia, szczelnie zamknąć i odstawić.

3. Owoce zalać wódką i odstawić na 3-4tygodnie.

4. Zlać powstałą nalewkę i połączyć z poprzednią.

5. Powstałą wiśniówkę rozlać do butelek, zamknąć i odstawić jeszcze na 6-7 miesięcy.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.06.2013 11:15
rewelacja!
RenataZ-et 29.12.2012 20:47
wyśmienita
Jodaj 17.10.2012 12:05
uwielbiam wiśniówkę :) taka najlepsza :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak