Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A la gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 80 dag
ryż 2 torebki
kapusta 0,5 główki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jaja 1 sztuka
cebula 3 średnie
woda 1 litr
kostka rosołowa 2 sztuka
sok pomidorowy 0,5 litra
śmietana 1 mała
mąka tortowa 2 łyżeczki
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: A la gołąbki

1. Kapustę poszatkować. I lekko obgotować (10minut).

2. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć.

3. Ryż ugotować na sypko.

4. Mięso, ryż, kapustę, jajko i cebulę wymieszać razem w miseczce doprawiając przyprawami.

5. Formować w małe kotleciki i delikatnie obsmażać obustronnie na patelni.

6. W innym garnuszku zrobić sos z wody, kostki rosołowej i sok pomidorowego. Zagotować i doprawić do smaku.

7. Do sosu wrzucać podsmażone kotleciki i gotować ok 15 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną. Całość zagotować. Podawać oprószone natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.11.2012 09:38
też wolę zawijane
ben-ka 20.11.2012 12:44
Też takie robię ale rzadko,wolę jednak zawijane w liście kapusty.
Bernadeta 12.11.2012 08:18
lubie takie gpłąbki,są smaczne
JaPaqc 08.11.2012 07:59
szybko i bardzo smaczne danie
Beata23 04.11.2012 13:00
fajne
Beata23 04.11.2012 13:00
fajne
ziutula
ziutula 01.10.2012 22:52
też lubię takie szybkie gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak