Sposób przygotowania

1. Kapustę poszatkować. I lekko obgotować (10minut).

2. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć.

3. Ryż ugotować na sypko.

4. Mięso, ryż, kapustę, jajko i cebulę wymieszać razem w miseczce doprawiając przyprawami.

5. Formować w małe kotleciki i delikatnie obsmażać obustronnie na patelni.

6. W innym garnuszku zrobić sos z wody, kostki rosołowej i sok pomidorowego. Zagotować i doprawić do smaku.

7. Do sosu wrzucać podsmażone kotleciki i gotować ok 15 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną. Całość zagotować. Podawać oprószone natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też lubię takie szybkie gołąbki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beata23

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    szybko i bardzo smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    lubie takie gpłąbki,są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Też takie robię ale rzadko,wolę jednak zawijane w liście kapusty.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    też wolę zawijane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !