Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogniste kąski w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 500 gram
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat 3 łyzeczki
olej 100 ml
czosnek 2 zabki
jogurt naturalny 150 ml
bazylia do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogniste kąski w sosie czosnkowym

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dość grubą kostkę. Dokładnie nacieramy marynata przygotowaną z przypraw i oleju. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Czosnek obieramy , przeciskamy przez praskę. Dodajemy do jogurtu, dodajemy bazylię i mieszamy również odstawiamy do lodówki. Mięso nakłuwamy na patyki do szaszłyków układamy na ruszcie w piekarniku i pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Szaszłyki podajemy polane sosem czosnkowym jeszcze ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 02.01.2012 10:56
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak