Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone kotleciki nadziewane śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500g
jajko 2 małe
otręby pszenne 2 łyżki
sól
pieprz
śliwka suszona
Bułka tarta klasyczna Prymat łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone kotleciki nadziewane śliwką

Mięso mielone (mieszane) mieszamy z jajkiem, bułką tartą, otrębami, doprawiamy solą i pieprzem i wyrabiamy na jednolitą masę.

2-3 śliwki suszone oblepiamy mięsem i formujemy podłużne kotleciki.

Układamy je na papierze do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok 25-30 minut.

Można je również usmażyć ale ja proponuję zdrowszą wersję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 23.01.2014 07:28
bardzo aromatyczne
Małgorzata106 21.05.2012 21:19
super
Laila2786 22.11.2011 13:49
Wo jeszcze nie jadłam.
Magdalena80 20.11.2011 23:39
ta śliwka to taka niespodzianka :)
manaika 13.11.2011 22:33
ciekawe
sylwia / sytofala 06.10.2011 16:26
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak