Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 l
groch 1 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 3 łyżki
sól
pieprz
kiełbasa 1 laska
parówki 4 sztuki
mąka 2 łyżki
tłuszcz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka Ani

Groch namaczamy na noc. Na drugi dzień gotujemy z zielem ang i liśćmi laurowymi. Dodajemy starte na grubej tarce warzywa, gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy kiełbasę i parówki pokrojone w talarki/pół talarki. Zaprawiamy przecierem, zasmażką (mąka+tłuszcz). Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.10.2011 20:26
fajny pomysł na parówki
Ewelina36 08.10.2011 17:51
mmm,smakowita
Anna152 07.10.2011 07:32
swietna
Katarzyna/kate1980 06.10.2011 20:49
super
aginaa 06.10.2011 19:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak