Sposób przygotowania

cebulę kroimy w kostke i smażymy na margarynie (doprawiamy pieprzem i solą). Kiełbase kroimy w plastry (można w kostkę) i dodajemy do podsmażonej cebulki, po kilku minutach dodajemy umyta i pokrojoną w kostkę paprykę i dolewamy ok szklankę wody. Po 5-10 minutach dodajemy cukinie, którą wcześniej obieramy, wyjmujemy środek i kroimy w grubszą kostkę. Warzywa zalewamy sporą ilością wody (ok 3 szklanki). Całość gotujemy do miękkości warzyw doprawiając do smaku przyprawami, na koniec wlewamy smietankę i po 5 minutach wyłączamy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    moze byc smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    extra ta zupkA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !