Sposób przygotowania

Do naczynia żaroodpornego wkładamy poporcjowane czesci kurczaka, które posypujemy przyprawą. Dodajemy margarynę, łyżkę jarzynki oraz pokrojony czosnek - pieczemy ok 80 minut w temp 180*

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na margarynie z dodatkiem soli i pieprzu. Do odcedzonych ziemniaków wlewamy cebulę oraz dodajemy drobno posiekany koperek - mieszamy.

rzepę obieramy i ucieramy na tarce o grubych oczkach, zasalamy i po godzinie odciskamy, dodajemy śmietanę i mieszamy - doprawiamy do smaku.

Podajemy gorące, upieczone mięso, ziemniaki z cebulą i koperkiem oraz pyszną surówkę z rzepy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !