Sposób przygotowania

Mąkę, otręby, płatki owsiane, cukier, sól i proszek do pieczenia i cynamon dokładnie mieszamy razem.

Jajka, kefir, oliwę i startą na grubych oczkach marchewkę dokładnie mieszamy w drugiej misce.

Łączymy suche składniki z mokrymi i mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami.

Do papilotek nakładamy ciasto tak do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 minut nagrzanego do 180 C

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pięknie wyrosły :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pięknie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !