Sposób przygotowania

Posiekać cebulę i podsmażyć na oleju na patelni, potem dodać pokrojone w plasterki pieczarki, przykryć pokrywką i poddusić kilka minut, a następnie przełożyć do garnka. Dodać 1,5 szklanki bulionu, paprykę słodką, paprykę ostrą, listek laurowy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól i pieprz, zagotować. Pierś z kurczaka pokroić na nieduże kawałki, oprószyć solą i pieprze, odstawić na 20 minut. Potem podsmażyć na patelni. paprykę pokroić na małe paseczki. Wrzucić kurczaka i paprykę do garnka, dodać posiekany świeży lub suszony koperek. Śmietanę wymieszać z 1 łyżką mąki, dodać do garnka, zagotować razem – doprawić papryką pikantną do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Niestety tak szybko znikł że fotki nie zdążyłam zrobić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    meredith

    spoko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Potrawka smaczna,typu a la strogonow,bo do strogonowa tylko wołowinka i to najlepiej polędwica .Co nie znaczy,że Twoje danie nie jest smaczne.Z pewnością takie jest.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !