Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tradycyjna jarzynowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa z kurczaka 50 dag
ziemniaki 50 dag
kalafior 1/2 główka
marchew 30 dag
zielony groszek 1/2 puszka
brukselka 30 dag
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
pieprz 5-6 ziarna
ziele angielskie 2-3 ziarna
sól do smaku
pieprz do smaku
zielona fasolka może być mrożo 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: tradycyjna jarzynowa

porcje umyć ,zalać wodą.cebulę na ćwiartki i wbić w nie gożdziki i dodać do mięsa razem z listkiem laurowym,zielem pieprzem i szczyptą soli.zagotować zszumować i gotować na małym ogniu do miękkości.następnie mięso wyjąć ,ostudzić i oddzielić od kości i pokroić w kostkę.ziemniaki i marchewkę kroimy w kostkę. rosół przecedzamy gotujemy .jak się zagotuje dodajemy marchew i ziemniaki a po 10-15 minutach brukselkę ,fasolkę ,groszek i podzielony na różyczki umyty kalafior.gotujemy do miękkości dodajemy rozdrobnione mięso przed podaniem spróbować i ewentualnie doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 28.11.2012 13:57
tradycyjna ma jednak w sobie to coś
RenataZ-et 26.06.2012 21:25
pychota
babcia
babcia 10.06.2012 12:44
pyszna
babcia
babcia 10.06.2012 12:44
pyszna
teresa18 30.12.2011 21:19
moja ulubiona
Wafelek2601 04.12.2011 00:30
lubię taką
Margo1 23.11.2011 09:47
świetna
Margo1 23.11.2011 09:47
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak