Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy,trzonki przycinamy.Gotujemy 1 litr wody z 3 lyzkami soli,wrzucamy grzyby,gotujemy 5 minut,odcedzamy i studzimy.
Do kamiennego garnka nakladamy rydze trzonkami do gory,co trzy rzady przesypujemy sola oraz przyprawami i uciskamy.Gdy wszystkie grzyby beda ulozone,zalewamy oliwa,przykrywamy talerzem i obciazamy ciezarkiem.Gdy po kilku dniach rydze puszcza sok,przekladamy je do sloikow i przechowujemy w chlodnym miejscu.Podajemy na zakaske do wodki...

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś innego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !