Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze w oliwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1 kg
oliwa 500 ml
sól 100 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: rydze w oliwie

Grzyby oczyszczamy,trzonki przycinamy.Gotujemy 1 litr wody z 3 lyzkami soli,wrzucamy grzyby,gotujemy 5 minut,odcedzamy i studzimy.
Do kamiennego garnka nakladamy rydze trzonkami do gory,co trzy rzady przesypujemy sola oraz przyprawami i uciskamy.Gdy wszystkie grzyby beda ulozone,zalewamy oliwa,przykrywamy talerzem i obciazamy ciezarkiem.Gdy po kilku dniach rydze puszcza sok,przekladamy je do sloikow i przechowujemy w chlodnym miejscu.Podajemy na zakaske do wodki...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wredotka1 21.03.2012 14:07
coś innego
Kate131 26.06.2010 07:52
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak