Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szafirowy sernik z borówkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1200 ml
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
cukier puder 1 szklanka
borówki 50 dkg
mleko 1 szklanka
woda 1/2 szklanka
galaretki szafirowe 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szafirowy sernik z borówkami

Biszkopty namaczać w mleku i układać na spód tortownicy. Jogurt naturalny zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie (3 łyżki), zalać wrzącą wodą, rozmieszać aby nie było grudek. Schłodzić lekko i letnią żelatynę wlać do masy jogurtowej. Wylać do tortownicy masę i wstawić na kilak godzin do lodówki. Następnie gdy stężeje już sernik, ułożyć na nim gęsto borówki, zalać rozpuszczonymi galaretkami. Wstawić na noc do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 07.11.2011 00:40
Kilka dni temu kupiłam galaretkę szafirową i szmaragdową :) nie wiedziałam, że są takie na polskim rynku :)
Bartolomeo 07.10.2011 14:24
wow
ben-ka 06.10.2011 09:26
Ale ciacho! poproszę malutki kawałeczek do kawy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak