Sposób przygotowania

Biszkopty namaczać w mleku i układać na spód tortownicy. Jogurt naturalny zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie (3 łyżki), zalać wrzącą wodą, rozmieszać aby nie było grudek. Schłodzić lekko i letnią żelatynę wlać do masy jogurtowej. Wylać do tortownicy masę i wstawić na kilak godzin do lodówki. Następnie gdy stężeje już sernik, ułożyć na nim gęsto borówki, zalać rozpuszczonymi galaretkami. Wstawić na noc do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale ciacho! poproszę malutki kawałeczek do kawy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bartolomeo

    wow
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Kilka dni temu kupiłam galaretkę szafirową i szmaragdową :) nie wiedziałam, że są takie na polskim rynku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !