Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt pod roladę

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 łyżek
mąka 3/4 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt pod roladę

Kroki postępowania

1
Jajka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do nich cukier, a następnie kolejno po 1 żółtku - cały czas miksujemy.
Krok 1 - Biszkopt pod roladę foto
2
Mąkę należy zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do ubitych jajek i wymieszać dokładnie za pomocą łyżki (najlepiej drewnianej). Masę wykładamy na dużą blaszkę (taką od piekarnika) i pieczemy biszkopt przez 25 minut w temp 180*.
Krok 2 - Biszkopt pod roladę foto
3
Po wyjęciu gorący biszkopt kładziemy na papierze śniadaniowym i razem z papierem zwijamy w rulon.
Krok 3 - Biszkopt pod roladę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak