Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy budyń

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 2 szklanki
mleko 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy budyń

Kroki postępowania

1
Do malaksera wkładamy 2 szklanki dorodnych malin oraz 0,5 szklanki mleka - dokładnie miksujemy (tak jak koktajl).
Krok 1 - Malinowy budyń foto
2
Przygotowany mus przelewamy do garnka, dodajemy cukier i gotujemy.
Krok 2 - Malinowy budyń foto
3
W pozostałej 0,5 szklance mleka mieszamy mąkę i wlewamy na gotujący się \'mus\' malinowy - gotujemy jeszcze chwilke, caly czas mieszając do czasu zgęstnienia.
Krok 3 - Malinowy budyń foto
4
Gotowy budyń przelewamy do pucharków.
Budyń jest równie dobry na ciepło jak i zimno, dekorujemy świeżymi owocami
Krok 4 - Malinowy budyń foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 24.02.2012 15:32
pyszne
sunnymood 28.11.2011 09:43
wygląda super:P
Mati13 07.10.2011 14:45
na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak