Sposób przygotowania

Rybę oskórowac ,podzielic na kawałki długości 7 cm i posolic.Włożyc do rondla,zalac piwem, dodac pokrojone w plastry cebule,gozdziki ,skórkę cytrynową ,kieliszek porto lub madery.Odstawic do lodówki na 1 godzinę .Następnie gotowac na wolnym ogniu 30 minut.Węgorza przełożyc do żaroodpornego naczynia ,a wywar przecedzic.Dodac do niego śmietanę ,wymieszaną z mąką i chwilę gotwac ,aż sos będzie gęsty .Rybę polac sosem ,wstawic do piekarnika .Zapiekac 15 minut w temp. 200*C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    ciekawy przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak ja dawno nie jadłam węgorza.
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    dawno nie jadłam węgorza
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie jadłam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    węgogrza bardzo dawno temu jadłam , chętnie skusiłabym się u nas trudno dostać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !