Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w panierce

Kroki postępowania

1
Kurczak wcześniej musi być poporcjowany i ugotowany do miękkośći razem z przyprawami (najlepiej zrobić na mięsie wcześniej rosół).
Krok 1 - Kurczak w panierce foto
2
Ugotowane mięso lekko pieprzymy i solimy, a następnie panieruejmy jak tradycyjne schabowe w jajku i bułce
Krok 2 - Kurczak w panierce foto
3
Gotowe mięso smażymy na patelni po obu stronach na rumiany kolor.
Krok 3 - Kurczak w panierce foto
4
Gorące mięso zaraz po ugotowaniu podajemy do obiadu
Krok 4 - Kurczak w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 16.12.2011 15:12
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak