Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule zapiekane z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone mule 50 dag
pieczarki 15 dag
cebula biała 1
mięsiste pomidory 2
ząbek czosnku 3
masło 1 łyżka
parmezan 1 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Mule zapiekane z pieczarkami

Małże rozmrozic w druszlaku na parze .Następnie pokroic je w plasterki (małe pozostawic w całości).Kokilki do zapiekania wysmarowac i włożyc mule .Pomidory sparzyc ,obrac ze skórki ,pokroic na cwiartki i usunąc pestki .Cebulę i czosnek posiekac .Warzywa i pieczarki rozłożyc na małżach ,wierzch obłożyc kawałkami masła i posypac solą ,pieprzem oraz parmezanem.Zapiekac 20 minut w temperaturze 250*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.12.2013 00:03
Ciekawy przepis
jeta72 23.05.2012 23:01
super
Jodaj 17.02.2012 10:18
coś fajnego coś nowego :) muszę spróbować :)
ben-ka 09.11.2011 13:10
coś nowego:)
barbara11561 31.10.2011 06:42
dla mnie coś nowego
Justa32 06.09.2011 08:17
ciekawy przepis nie jadłam pewnie smaczne!!!
smakoszek 23.07.2011 12:21
tego nie jadłem,a szkoda
angelika14 13.01.2011 17:21
mmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak