Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałtak z ryżu pełnoziarnistego wędzonego łososia i warzyw z sosem winegret

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 szkl
sos winegret 1 szt
oliwa
łosoś wędzony 1 kawałek
ogórek zielony
kukurydza w puszce 1/2 szt
marchewka 1 szt
koperek
papryka marynowana 3 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałtak z ryżu pełnoziarnistego wędzonego łososia i warzyw z sosem winegret

Ryz gotujemy w osolonej wodzie .Odcedzamy i studzimy .Do zimnego ryżu dodajemy pokrojone w słupki ogórka i marchewkę . Dodajemy odcedzoną kukurydze i pokrojoną w paseczki paprykę marynowaną .Lekko mieszamy .Robimy sos winegret dodajemy do sałatki . Na koniec dodajemy kawałki wędzonego łososia.m,Ozdabiamy koperkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 27.05.2012 23:05
fajna
Lotar 06.10.2011 09:23
smaczna
iwa643 06.10.2011 06:48
Można doprawic pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak