Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z przepiórczymi jajkami i kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1/2 kg.
kapary całe Smak 1 słoik
cebula czerwona 1 szt.
szczypiorek usiekany 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny
sól
pieprz
jajka przepiórcze 12 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z przepiórczymi jajkami i kaparami

ziemniaki umyć i ugotować w osolonej wodzie po ugotowaniu wyjąć przestudzić i pokroić na ćwiartki a następnie skropić je sokiem z cytryny,jajka ugotować obrać i przekroić na połowę,kapary osączyć i przekroić na mniejsze kawałki cebulę i czosnek posiekać,na patelni zeszklić cebulę oraz czosnek i przełożyć do miski dodać ziemniaki,jajka oraz kapary posypać siekanym szczypiorkiem,w naczyniu wymieszać musztardę,sól,pieprz i pozostały sok z cytryny tuż przed podaniem sałatki polać przygotowanym sosem i delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.08.2013 10:49
na pewno smaczna
Ewelina38 29.11.2011 09:20
wow... ależ rarytasik :)
zielonamorelka 05.10.2011 22:46
jeszcze nigdy nie jadłam przepiórczych jaj.czy smakują one podobnie do kurzych?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak