Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z sosem karmelowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
laska wanilii
śmietanka 250 g 36%
mleko 250 ml
rum 1 łyżka
cukier puder waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z sosem karmelowym

Po namoczeniu żelatyny w zimnej wodzie, laskę wanilii przekrajamy wzdłuż i wyskrobujemy z niej ziarenka. Do rondelka wlewamy śmietankę, mleko i dodajemy cukier, rum i ziarenka wanilii. Należy następnie zagotować i zdjąć z gazu. Po czym dodajemy namoczoną żelatynę i energicznie mieszamy, aż się rozpuści. Masę przelewamy do małych filiżanek. Ostudzamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Serwujemy z sosem karmelowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 20.10.2011 22:45
ale pyszności...zapowiada się słodko
krystyna24 05.10.2011 23:09
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak