Sposób przygotowania

jabłka umyć obrać i drobno pokroić następnie pokrojone jabłka oraz łupinki włożyć do umytego słoja i zalać przegotowaną letnią zalewą tak aby owoce były całe zakryte,obwiązać słój kawałkiem płótna lub gazą i zostawić w ciepłym pomieszczeniu do sfermentowania,jak będzie wystarczająco kwaśny to przecedzić przez gazę lub gęste sitko i wlać do butelek lub słoików a następnie wynieść w zimne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przydatny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    robię podobnie,ocet ten dobry na trawienie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !