Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy w małym garnku, odstawiamy do wystudzenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i jeszcze chwilę miksujemy. Następnie do piany dodajemy żółtka, miksujemy. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, łączymy z mąką ziemniaczaną, dokładnie mieszamy. Ciągle miksując masę jajeczną dodajemy wymieszane wraz z proszkiem mąki oraz rozpuszczoną margaryną. Blachę natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy do formy. Na ciasto układamy połówki osączonych brzoskwiń. Ciasto pieczemy około 40 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem i w środek każdej brzoskwini wkładamy porcję dżemu wiśniowego.
Użyłam formy o wymiarach 22x27 cm.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo apetyczny widok od rana :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    aż ślinka cieknie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pięknie wyszło
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !