Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

musztarda z gruszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
ocet winny 1/4 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
Goździki całe Prymat 2 szt.
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżki
gruszki 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: musztarda z gruszek

gruszki umyć obrać i upiec następnie przetrzeć przez sito,w rondelku zagotować ocet z pieprzem,gożdzikami i liściem laurowym wystudzić a następnie przecedzić,powstałą masę z gruszek utrzeć z cukrem i solą dodać gorczycę i ocet tyle aby masa nie była zbyt rzadka dokładnie wymieszać i powkładać do małych słoików zakręcić i wystawić w suche ciemne i chłodne miejsce najlepiej do lodówki,można także dla pewności pasteryzować słoiki ok.10min.od zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.05.2012 19:38
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak