Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 2/3 szkl
mąka 1 szkl
ocet 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty biszkopt

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno, do białek dodawać stopniowo żółtka, ocet, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie wymieszać
Krok 1 - Prosty biszkopt foto
2
Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem.
Do blachy wlać ciasto, rozprowadzić szpatułką po całej blasze.
Krok 2 - Prosty biszkopt foto
3
Ciasto włożyć do piekarnika, piec w 175 stop.przez 25 minut
Krok 3 - Prosty biszkopt foto
4
Upieczone i ostudzone ciasto wyjąć z blachy.
Krok 4 - Prosty biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak