Sposób przygotowania

1. Boczek kroimy w kosteczkę i delikatnie podsmażamy na patelni.

2. Kapustę i cebulę obrać i pokroić. Dodać do boczku i smażyć jeszcze ok 5 minut ciągle mieszając. Zalać szklanką wody i dusić pod przykryciem 20-30 minut.

4. Ziemniaczki myjemy, obieramy i kroimy, gotujemy ok 10 minut od czasu gdy woda zacznie wrzeć. Dodajemy kapustę z boczkiem i cebulką oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy kostkę bulionową, 3-4 liście laurowe i gotujemy pod przykryciem kolejne 20 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Trzeba pamiętać aby nie przesadzić z solą bo kostka bulionowa sama w sobie jest już słona.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    bardzo lubię taki kapuśniak
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Przepyszny kapuśniaczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie takie połaczenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !