Sposób przygotowania

Pieczarki umyłam i zagotowałam w osolonej wodzie. Gotowałam na małym ogniu 10 minut. Następnie włożyłam grzybki do słoików. Nie miałam dużo pieczarek, więc wyszły mi dwa średnie słoiki. Zalewę zrobiłam więc tylko na te 2 słoiki. 1 szkl. wody, pół łyżeczki soli, 1 płaska łyżka cukru, ćwierć szkl. octu. liść laurowy, 2 ziarna kubaby i 5 ziaren pieprzu. Zalewę zagotowałam i gorącą zalałam słoiki. Zamknęłam i zostawiłam do wystygnięcia. Po wystygnięciu dekielki były zassane, więc nie pasteryzowałam.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pieczarek nigdy nie marynowałem
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale ładne Ci wyszły.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !