Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10
masło 200 g
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy
mąka ziemniaczana 2 łyżki
płatki migdałowe 1 paczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z migdałami

Masło po rozpuszczeniu studzimy, a żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy cukier i cukier waniliowy- wszystko miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy roztopiony tłuszcz, mielony twaróg, kostkę twarogu oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy do masy ubitą na sztywno pianę z białek i 3/4 paczki płatków migdałowych. Mieszamy. Sernik przekładamy na blachę i posypujemy resztą płatków migdałowych. Pieczemy ok. 50 min. Najpierw w temp. 150 stopni a gdy sernik troszkę urośnie w 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak