Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa pieczarkowa z makaronem i kawałkami pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gramów
cebula biała 1
śmietana słodka 100 ml
nac pietruszki 2 łyżki
makaron tagliatelle 3 gniazdka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa pieczarkowa z makaronem i kawałkami pieczarek

Umyte pieczarki kroję na pół i dalej na plasterki. Cebulę kroję w większą kostkę.
Na oliwie podsmażam cebulę, następnie dodaję pieczarki i duszę wraz z solą i pieprzem.
Wyjmuję połowę pieczarek z cebulą, do reszty dolewam 1 litr wody i gotuję ok. 10 minut.

Blenduję zupę na gładki krem, wrzucam wcześniej odłożone pieczarki, wlewam słodką śmietanę i wrzucam makaron (można go ugotować osobno, ale ja preferuję w zupie).

Podaję krem na gorąco udekorowany natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 05.05.2013 10:17
Ja pieczarkowej z makaronem nie bardzo, wolę bez niczego, choć mój mężuś tylko z makaronikiem - nitki.
PaniMISIOWA 10.12.2011 15:35
ale apetyczna!
PaniMISIOWA 10.12.2011 15:35
ale apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak