Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada malinowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
śmietana 30% 2 szklanki
maliny świeże 2 szklanki
galaretka truskawkowa 1
Polewa:
maliny świeże 1 szkl
woda 0.5 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyzka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada malinowa

Kroki postępowania

1
Pieczemy cienki biszkopt z 4 jaj, następnie po upieczeniu należy go położyć na papierze sniadaniowym i gorący zwinąć w rulon.
Krok 1 - Rolada malinowa foto
2
Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie wolnym strumieniem wlewamy letnią galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklance wody. Ubitą śmietanę wykładamy na biszkopt i posypujemy malinamy, czekamy trochę (nawet do pół godziny), aż śmietana nieco stężeje (ale nie całkiem!) i zwijamy roladę.
Krok 2 - Rolada malinowa foto
3
maliny rozcieramy łyżką razem z dodatkiem 3 łyżek cukru, dolewamy wodę i nastawiamy na gaz, po zagotowaniu dodajemy zelatynę oraz do sładzamy do smaku i mieszamy.
Krok 3 - Rolada malinowa foto
4
Po wychłodzeniu wstawiamy na chwile do zamrażalinika i stężałą polewę wylewamy na roladę, po czym dekorujemy ją malinami. Trzymamy w ldówce
Krok 4 - Rolada malinowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynagotuje 17.08.2013 20:07
ale smakowita rolada :)
mela25 10.07.2013 18:07
ależ pysznie wygląda
gosia56 22.06.2013 14:04
pyszna rolada
Sisterskitchen 02.01.2013 13:06
wygląda super
parysek10 10.02.2012 12:39
cudowna rolada
parysek10 10.02.2012 12:39
cudowna rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak