Sposób przygotowania

Leśne grzyby oczyścić, opłukać. Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać grzyby i sól, gotować. Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, lub pokroić na kawałeczki,dodać do zupy , gotować. Mąkę wymieszać z 5 łyżkami wody, dodać śmietanę, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić. Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno posiekać, dodać do zupy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wszystko jedno jaki gatunek grzybów?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !