Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 400 g
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
selera 0,5 szt
śmietana 1 kubek
natka pietruszki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybów

Leśne grzyby oczyścić, opłukać. Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać grzyby i sól, gotować. Włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, lub pokroić na kawałeczki,dodać do zupy , gotować. Mąkę wymieszać z 5 łyżkami wody, dodać śmietanę, wlać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić. Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno posiekać, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 18.10.2011 19:29
super
novita23 09.10.2011 13:31
pyszne
SmacznaPyza 05.10.2011 20:55
wszystko jedno jaki gatunek grzybów?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak