Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka na chleb

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 20 dag
oliwa 6-7 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
musztarda dijon 1 czubata łyżeczka
kucharek meksykański
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka na chleb

Kroki postępowania

1
Oliwę mieszamy dokładnie z ziołami prowansalskimi, musztardą i Kucharkiem do potraw meksykańskich.
Krok 1 - Szynka na chleb foto
2
Szynkę dokładnie smarujemy marynatą, wkładamy do lodówki na całą noc, wyciągamy godzinę przed smażeniem.
Krok 2 - Szynka na chleb foto
3
Smażymy szynkę na rozgrzarnym oleju z każdej strony. Gdy będzie rumiana, podlewamy niewielką ilością wody, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 20 minut.
Krok 3 - Szynka na chleb foto
4
Po przestudzeniu kroimy szynkę w plastry i podajemy do pieczywa.
Krok 4 - Szynka na chleb foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.11.2012 14:52
znakomita w smaku szynka. Skoro mamy taki przepis, może warto zrobić własną szynkę na kanapki, niz kupować nazpikowaną solą szynkę sklepową.
Mysiunia 06.04.2012 09:24
takie swojskie mięsa są najlepsze! wygląda bardzo soczyście :)
melonik 02.01.2012 07:58
mniam
IKrakowianka 27.12.2011 23:43
wyśmienity schab
Anna146 06.10.2011 07:32
rewelacja
Jarlin 05.10.2011 19:20
Wspaniale wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak