Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 4 szt
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz 3 ziarna
ziele angielskie 3 ziarenka
sól
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka

Golonki wymoczyć. Do garnka wlać wodę zagotować. Następnie włożyć golonki, dodać sól, ziele angielskie, pieprz w ziarnach i listki laurowe, gotować 60 minut na wolnym ogniu. Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać, opłukać dodać do gotujących się golonek. Gotować do miękkości golonek. Następnie wyjąć golonki łyżką cedzakową, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 200 stop, piec do uzyskania złocistego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak