Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z podgrzybków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki
śmietana
pietruszka zielona
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z podgrzybków

Świeże podgrzybki dobrze oczyszczyć i wypłukać pod bierzącą wodą,następnie drobno pokroić je w paski i wrzucić na patelnię. Podsmażać na masełku. Po ok. 10 minutach smażenia dodać pokrojoną cebulkę i posiekaną pietruszkę i dalej smazyć aż cebula dobrze nie zmięknie. Przyprawić Kucharkiem. Zalać wszstko śmietaną,najlepiej słodką i przyprawić pieprzem do smaku.Można także przyprawą w płynie. Gdy sos będzie za gęsty można dolać bulionu lub jeśli nie mamy to wody. Podawać z ziemniakami! Pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 26.03.2012 13:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak