Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 190 ºC. Buraczki nieobierane umyj, osusz, każdy osobno zawiń w folię aluminiową i piecz w piekarniku, aż będą upieczone, ale ciągle lekko twarde (możesz to sprawdzić widelcem). Gdy buraczki przestygną zdejmij z nich skórkę i pokrój na bardzo cieniutkie plasterki.

Przygotuj dressing: oliwę, sok z cytryny, posiekane świeże zioła i przyprawy dokładnie wymieszaj. Dodaj plasterki buraczków i odstaw na około 30 minut, aby przeszły smakiem sosu.

Na talerzach rozłóż porcje buraczków w plasterkach, posyp pokruszonym serem feta i w razie potrzeby dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Posyp uprażonymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

*czas pieczenia buraczków w piekarniku uzależniona jest od ich wielkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    idealne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jaki rarytas:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Oj tam, oj tam, a to tylko nasze swojskie buraki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    niby zwykłe buraki a jakie z nich mozna wyczarowac danie :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo ładnie to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pychotka :P)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    myślałam że znam wszystkie sposoby przygotowania buraczków.. :) myliłam się :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł na zwykłe buraczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja bardzo lubię buraczki w ten sposób zrobione, polecam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    świetnie podane oczy same jedzą
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna przekąska
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo dziękuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    wyborne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !