Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK Z MALIBU

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roztopione 60 g
jajko 4
cukier 3/4 szklanki
malibu 1/2 szklanki
zapach waniliowy 2 łyżeczki
twarożek 70 (kremowy)
herbatniki 190 pełnoziarniste

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z MALIBU

Masło rozpuścić, ciastka pokruszyć wałkiem, wymieszać dokładnie z masłem.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wysypać masę z ciastek i mocno wcisnąć w dno tortownicy,wygładzając wierzch.
Chłodzimy w lodówce do czasu zrobienia masy serowej.
Pozostałe składniki zmiksować razem. Wylać na przygotowany spód. Piekarnik nagrzać. 170 stopni.
Piec godzinę.
Po upieczeniu zostawić na ok 20 minut w piekarniku,aby sernik równomiernie opadł.
Następnie wyjąć, wystudzić i schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 09.05.2012 12:06
hmm w zasadzie widzę je w każdym sklepie spożywczym
madi356 05.05.2012 23:06
rewelacyjny:) tylko mam pytanko, gdzie można kupić ciastka digestive?
Monika111 05.10.2011 15:34
pycha! :)
Emilia22 05.10.2011 15:15
smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak