Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata z indykiem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 250g
jajko 5
brokuł 1/2
pomidor 1
ser żółty 70g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata z indykiem i warzywami

Filet z indyka kroimy w kostkę, doprawiamy do samku i podsmażamy na oliwie.

Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku.

Pomidora sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy w plastry.

Ser kroimy w kostkę.

Naczynie żaroodporne (u mnie naczynie do tart) smarujemy oliwą i układamy równomiernie kawałki inyka, brokuła i pomidora.

Jajka mieszamy z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi a następnie powstałą masą zalewamy warzywa.

Posypujemy kawałkami sera i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C na ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 23.01.2014 07:29
ślinka mi cieknie
Agiatis 06.05.2012 16:45
Frittata! uwielbiam. Ma spory potencjał;)
rjustysia 05.12.2011 10:09
Świetny przepis :)
rutynka 10.10.2011 13:13
palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak