Sposób przygotowania

Matiasy wymoczyc przez min 4h. Pokroic w paseczki lub dzwonka. Cebule zeszklic na oleju. Ostawic do ostygnięcia. Wymieszac ze soba zioła, ktorych nie szczędzic: majeranek, ziele angielskie, jałowiec, pieprz kolorowy w całosći, pieprz zwykły, listek laurowy pokruszony, czosnek przecisnięty, czerwona papryka. Od ilosci danego czosnku zalezy czy śledzie beda delikatniejsze czy ostrzejsze.

W misce układac warstwami: cebula pokrojona w kodtkę, zioła, sledzie, cebula, zioła, śledzie,itp. na górze powinna byc cebula i zioła. Zalac wszystko dobrej jakosci oliwa lub olejem. Posypac czerwona papryka. Jeden dzien i gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Uwielbiam śledzie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Fajny przepis na śledzie - dość prosty.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !