Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle po meksykańsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
pasta pomidorowa 3/4 szklanki
kostki rosołowe 2 szt
przyprawa meksykańska
ser żółty 5 dag
oliwa kilka łyżek
fasola czerwona z puszki 1 puszka
makaron muszle 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle po meksykańsku

Makaron gotujemy al dente- odcedzamy, polewamy zimną wodą- oddzielamy.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i cebulę, a następnie mięso- smażymy- dodajemy pastę pomidorową, kostki rosołowe i przyprawy, a na koniec odcedzoną fasolę.
Napełniamy muszle farszem- posypujemy startym serem.
Możemy również zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 11.09.2012 23:03
wyglądają mega apetycznie
ankaryba 08.06.2012 09:22
super!!!
Ada-Gaba 17.04.2012 06:52
wyglądają pysznie
Rybciia 07.03.2012 18:06
świetne!!!
Iwona45 11.01.2012 22:55
palce lizać
monika141 09.10.2011 13:18
super
MAR3STA 07.10.2011 18:21
świetne danie
AgaS10 07.10.2011 10:23
skusiłabym się na to danie:)
rutynka 07.10.2011 08:41
Bardzo apetyczne!:)
Natalia40 06.10.2011 21:58
extra
Mariusz10 06.10.2011 19:03
fajne
zdzislawa2 06.10.2011 11:50
super
calliope 06.10.2011 08:06
oryginalne
Emilia22 05.10.2011 15:17
pomysłowe
eewelina 05.10.2011 14:28
jadłam niedawno podobną potrawę - bardzo smaczna...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak