Sposób przygotowania

Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne. Miąższ pokrój w małą kostkę. Włóż do miski, zalej woda. Jeżyny umyj, osusz.
Jabłka odcedź, dodaj jeżyny, wymieszaj. Owoce zważ, powinno być ich 2 kg.
Owoce włóż do garnka, wsyp cukier żelujący. doprowadź do wrzenia, często mieszając.
Gdy pojawi się piana, dodaj łyżeczkę cynamonu. Jeszcze raz zamieszaj, garnek zdejmij z ognia. Dżemem napełniaj słoiki, zakręć i odstaw do góry dnem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super dżemik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    oo takim połączeniu jeszcze nie słyszałam, bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !