Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
papryczki chili 3 szt
papryka 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa kilka łyżek
kukurydza 1 puszka
pomidory z puszki 1 puszka
kumin
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
papryka mielona
rosół wołowy 2 szt
fasola czerwona z puszki 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek i cebulę- chwilkę podsmażamy i dodajemy mięso mielone, a następnie pokrojone papryki- smażymy wszystko aż mięso przestanie być różowe.
Do mięsa dodajemy pomidory, kostki rosołowe i przyprawy- dusimy wszystko pod przykryciem 20 minut.
Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę i kukurydzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 23.08.2013 17:37
uwielbiam - idealne !
Aleksandraa 03.09.2012 20:03
pycha
Ewelina47 17.04.2012 10:25
wygląda rewelacyjnie
SylwiaMagdaSabin 22.02.2012 08:44
bardzo fajny przepis
iza15 04.12.2011 20:21
extra
Iwona45 17.11.2011 09:27
takie dania uwielbiam
MAR3STA 07.10.2011 18:17
podoba mi się
eduszo
eduszo 07.10.2011 12:30
Jak ktos lubi coś pikantnego to ja to polecam.
AgaS10 07.10.2011 10:25
pyszne:)osstre:)
Natalia40 06.10.2011 21:58
uwielbiam
Mariusz10 06.10.2011 19:06
szybkie danie
zdzislawa2 06.10.2011 11:53
fajne
calliope 06.10.2011 08:09
musi być ostre :)
kriso 05.10.2011 21:13
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak